Trends & InspiratieWoonkamer inspiratieEetkamer inspiratieSlaapkamer inspiratie 18 september 2024

Breng herfstgezelligheid in huis met warme vloerkleden

Door A photo of Giga Meubel Giga Meubel  van Giga Meubel

De herfstmaanden zitten er weer aan te komen. Dat betekent dat het nodig tijd is om je huis lekker knus in te richten voor de koude temperaturen. Een prachtig vloerkleed kan hierbij het verschil maken. Niet alleen houd je je voeten lekker warm, maar je geeft je interieur ook direct een stijlvolle boost. 

Stel je voor: je komt thuis na een lange dag, de wind giert om het huis en de regen tikt tegen de ramen. Je stapt binnen en voelt direct de warmte van een zacht, hoogpolig vloerkleed onder je voeten. Dat is precies de ervaring die een goed gekozen herfst vloerkleed je kan geven. Maar hoe kies je het perfecte herfst vloerkleed dat bij jouw stijl past? In deze blog geven we je allerlei tips waardoor je keuze wat gemakkelijker wordt. 

Herfst vloerkleden in verschillende stijlen voor jouw interieur

Een vloerkleed is een echte sfeermaker in je interieur en geeft tijdens de herfst een knus gevoel. Maar bij het kiezen van een vloerkleed is het belangrijk om rekening te houden met de rest van je inrichting. 

Gebruik vintage vloerkleden voor een industrieel interieur

Wil je een industriële look creëren? Dan zijn vintage vloerkleden een goede keuze. De ouderwetse look vormt het hart van je industriële interieur. Denk zowel aan ronde als rechthoekige vormen, vervaagde patronen en gedempte kleuren. 

Industrieel hoeft niet saai te zijn. Kies een vloerkleed met subtiele kleuraccenten om je ruimte op te fleuren. Denk aan roest-tinten, diepblauw of zelfs een vleugje oker.

Minimalistische stijl voor een japandi look

Ben je op zoek naar een frisse, minimalistische stijl die rust en warmte uitstraalt? Dan is de japandi-trend misschien wel iets voor jou! Een goed gekozen vloerkleed kan de basis vormen voor je japandi-interieur. Kies voor natuurlijke materialen zoals wol, jute of bamboe. Deze passen perfect bij de organische uitstraling van de stijl. Ga voor neutrale tinten zoals beige, grijs of zacht groen. Een subtiel patroon kan, maar houd het rustig.

Landelijke look in elke ruimte met basic vloerkleden

Voor een landelijke look kies je het beste voor natuurlijke materialen en rustige kleuren. Je kunt in elke kamer van je huis een vleugje landelijke uitstraling toevoegen:

  • Woonkamer: Een groot, natuurlijk gekleurd vloerkleed als basis
  • Slaapkamer: Zachte, ronde kleedjes naast het bed voor warme voeten 's ochtends
  • Keuken: Een vintage loper voor een authentieke touch

Vloerkleden zijn niet alleen mooi, maar ook praktisch. Ze beschermen je vloer, houden je voeten warm en verbeteren de akoestiek in huis.

De nieuwste herfst trends in vloerkleden

Met de juiste keuze creëer je niet alleen een warme en gezellige sfeer, maar geef je ook een frisse boost aan je interieur. Laat je inspireren door de nieuwste herfst trends in vloerkleden die perfect passen bij dit knusse seizoen.  

  • Warme aardetinten: Denk aan diepe bordeauxrode, oker en mosgroene tinten die de herfstsfeer perfect vangen.
  • Texturen om bij weg te dromen: Hoogpolige kleden zijn niet alleen zacht, maar houden ook de warmte vast - ideaal voor koude voeten!
  • Geometrische patronen: Voeg wat pit toe aan je interieur met speelse vormen die energie geven aan grijze dagen.
  • Vintage look: Kies voor een kleed met een verweerde uitstraling voor instant karakter en gezelligheid.

De warme omhelzing van hoogpolige kleden

Als je echt op zoek bent naar dat knusse gevoel, dan zijn hoogpolige vloerkleden je beste vriend. Ze zijn ideaal voor gezinnen met kinderen, omdat ze een zachte ondergrond bieden om op te spelen.  

Een warm, hoogpolig vloerkleed biedt de perfecte oplossing. Vooral in de koudere maanden is er niets fijner dan uit bed stappen op een zacht, hoogpolig kleed. Het is alsof je voeten 'goedemorgen' worden gewenst door je vloer! Het voelt niet alleen heerlijk aan, maar geeft ook direct een knusse uitstraling aan je kamer.

Maak je herfst compleet met een warm vloerkleed

Bij Giga Meubel snappen we dat een vloerkleed meer is dan alleen een accessoire. De zachte ondergrond zorgt ervoor dat jij geen koude voeten meer hebt in deze herfst.

Bekijk ons assortiment online of kom langs in onze showroom. We helpen je graag bij het vinden van dat ene perfecte kleed dat jouw huis transformeert in een gezellige herfst habitat. Samen maken je huis helemaal klaar voor de herfst!

Deel dit artikel

Laatste meubel trends, inspiratie & tips!