Als je fan bent van een botanisch interieur, zet je waarschijnlijk het liefste planten op elk beschikbaar plekje. De vensterbank is een leuk maar lastig plekje voor planten. De planten staan namelijk vol in de zon en onder de vensterbank zit vaak een verwarming. Het is dus belangrijk om de juiste planten uit te kiezen.
Cactus
Dit is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende keuze: De cactus. De cactus komt van origine voor in woestijngebieden en kan dus goed tegen zon, warmte en droogte. Een bijkomend voordeel is dat je de cactus (en andere succulenten) niet elke week water hoeft te geven. Een cactus kan namelijk niet tegen te veel water en is liever te droog dan te nat. Er zijn genoeg verschillende soorten cacti te vinden, dus kies de cactus van je dromen en laat hem genieten op je vensterbank.
Erwtenplant
Planten in de vensterbank neerzetten is leuk, maar heb je al eens gedacht aan een hangplant? Een erwtenplant wil niet de hele dag in de volle zon hangen, maar kan goed tegen droogte. Hang de plant in de (half)schaduw en de erwtenplant vermaakt zich prima. Een erwtenplant geeft een leuk en speels effect aan je vensterbank en vrolijkt je interieur op.
Sanseveria
De sanseveria, ook wel vrouwentong genoemd, staat bij veel mensen in huis. Wij vinden dat helemaal niet gek, want hij staat eigenlijk altijd leuk. De sanseveria is makkelijk te verzorgen, hij hoeft niet veel water te hebben en kan op zowel de donkerste als de lichtste plekken in huis overleven.
Apenbladplant
De apenbladplant of monkey monstera is echt een eyecatcher met zijn bladeren met gaten. De apenbladplant heeft geen moeite met in de volle zon staan, maar wil dan wel wat vaker water krijgen. De grond van de apenbladplant mag licht vochtig blijven.
Stippenbegonia
Deze unieke en vrolijke plantenvriend mocht niet missen in dit rijtje. Zoals de naam al zegt, zitten de bladeren van de stippenbegonia vol met witte stippen. Dat zorgt automatisch voor gezelligheid, toch? De stippenbegonia is geen fan van de volle zon, maar houdt wel van veel licht. Mocht je je afvragen of de begonia genoeg licht heeft, kijk dan even naar de bladeren. Als er veel afstand tussen de bladeren zit, heeft de stippenbegonia wat meer licht nodig.
We hopen dat je na het lezen van deze blog geïnspireerd bent geraakt om je vensterbank om te toveren tot botanische eyecatcher. Vergeet niet om voor je planten een leuke bloempot uit te zoeken. Misschien zou je toch graag nog wat persoonlijk advies willen en dat geven wij je natuurlijk met liefde. Kom langs in onze winkel in Soest of neem contact met ons op. Bel ons: 035-8796032 of mail naar info@gigameubel.nl.